Sillalta on hyvä näkymä Suurpellon yli Henttaan laidalle asti

Herttinen sentään! Tuo söötti punainen tupahan töröttää nyt tuolla Henttaan laidalla. Kynttilät ikkunalla somasti ihan. Vaan eipä taida enää asua siellä se ministerismies Väinö Tanner rouvineen? Ihanko ne aikovat nyt sille frouvalle oman aukion tänne pellolle pystyttää betonitalojen keskelle. Semmoista olen kuullut puhuttavan. Hmm, hauska ajatus kyllä. Semmonen maailma on, sen pitää muuttua.

Kling! Etpä arvaakaan minkälaisia tuliaisia Punaiselta tuvalta saatiinkaan joulukuuseen.

Suurpellon joulukalenteri 3.12.2020

There is a very nice view from the bridge over Suurpelto up to the other end of Henttaa

Oh, my goodness. That cute red cottage stands now on the far side of Henttaa. Charming candles in the windows! But I doubt, if minister Väinö Tanner with his wife still lives there? Are they really planning to build a public square for the lady, here in the field and in the middle of concrete houses?  I have heard some rumors about it.  Ok, nice idea still. That is the world today, it has to change and go forward.        

Kling! You never guess what kind of souvenirs we got to the Xmas tree from the Red Cottage.

 
Anna Bildsten hoiti vuodesta 1710 alkaen Kockbyn (Kokinkylä) Storaksen tilaa miehensä jälkeen. Tila sijaitsi nykyisen Suurpellon eteläosassa. Annan mies oli joukko-osaston päällikkö Hans Floor.