Anna löytää Klariksentien päästä ihmeellisen sileän laatan

No mutta tässäpä vasta erikoinen kivi, ihan sen entisen pottupellon laidalla. Hihii, se on niin sileä, että voisi vaikka tonttupolkaksi laittaa. Mutta mitä ihmettä siihen oikein on koverrettu? Siinähän seisoo ”Suurpelto Espoo 20.8.2009”! Tämän täytyy olla se Suurpellon peruskivi.

fakta: teräksiseen sylinteriin peruskiven alla on sinetöity alueen perustamispäivän sanomalehdet

Kling! Korona-aikana on Suurpellon ikkunoissa näkynyt paljon nalleja. Minkähänlaisen nallen Anna joulukuuseemme ripusti?

Suurpellon joulukalenteri

Anna finds an amazing smooth and flat plate at the end of Klariksentie

Here we have a very special plate just alongside the old potato field. Hihii, it is so smooth that you could dance polka on top of it. But what’s been written on it?  It says ”Suurpelto Espoo 20.8.2009”!  This must be the cornerstone of Suurpelto!

Fact: A steel cylinder under the cornerstone contains the newspapers of the foundation day

Kling! During the Coronavirus days there has been lots of teddy bears in the windows of Suurpelto. What kind of teddy bear was Anna hanging up to our Xmas tree?


Anna Bildsten hoiti vuodesta 1710 alkaen Kockbyn (Kokinkylä) Storaksen tilaa miehensä jälkeen. Tila sijaitsi nykyisen Suurpellon eteläosassa. Annan mies oli joukko-osaston päällikkö Hans Floor.