Anna katselee sillan toisella puolella olevaa naapurikylää

Taavinkylä! Johan on metka nimi vanhalle Dåvitsbylle. Muistan, kuinka isoäititonttu aikoinaan kertoi, että jossain näillä main sijaitsi monta tonttupolvea sitten ikivanha kalmisto. Hui, vähän pelottava sana! Mutta isoäiti kertoi, että sieltä saattaisi löytää tosi hienoja kaulakäätyjä, jos oikein kaivelisi ja tuuri kävisi. Jotkut löydetyistä kaularenkaista on kuulemma kiikutettu kaupunginmuseo Kamuun. Jos ette usko niin käykää itse katsomassa!

Kling! Mitähän Anna tänään kävi ripustamassa joulukuuseen Taavinkylän tuliaisena?

Suurpellon joulukalenteri

Anna is watching the neighboring village on the other side of the bridge

Taavinkylä! What a funny name for the old village of Dåvitsby. I remember how the grandmother elf once told that somewhere around here there was an ancient graveyard many elf generations ago. Graveyard, what a scary name! But grandmother told me that it could be possible to find there some fine necklace if you just dig hard and you had luck. Some of the necklaces found here were taken to the city museum Kamu. If you don’t believe it, just go and look for yourself!

Kling! What did Anna hang up to the Xmas tree today as a souvenir from Taavinkylä?

 
Anna Bildsten hoiti vuodesta 1710 alkaen Kockbyn (Kokinkylä) Storaksen tilaa miehensä jälkeen. Tila sijaitsi nykyisen Suurpellon eteläosassa. Annan mies oli joukko-osaston päällikkö Hans Floor.