kkeskus

Kauppakeskus avataan 16.11.2017

Kehä II:n länsipuolelle Kynäkadun varteen rakennetaan vauhdilla kauppakeskusta. Rakennuttaja on NCC.

Keskukseen on tulossa K-Supermarket, Ravintola Curry Palace, Kukkakauppa Ihana Kukkanen, Kotipizza, Blancco Grill, Talligym -kuntosali, Lasten ja nuorten kuntoklubi Gymi, Oluthuone Vaappuva Ankka ja Kampaamo ja kauneushoitola Riva del Garda. Yksi pienehkö liiketila on vielä tyhjillään.

Lisätietoja saat Suurpellon keskuksen facebook sivuilta linkki .

Espoon Asunnot on saanut tonttivarauksen kauppakeskuksen viereiselle tontille. Kaupunki rakentaa Kynäniekanpihan(kauppakeskuksen ja Lukukadun rajaama alue) 2018.

Suurpellon keskustakortteliin jäteaseman länsipuolelle toteutetaan yhteensä 25000 kerrosneliömetrin suuruinen rakennuskokonaisuus. Siihen kuuluu asuntoja, liiketilaa, huoneistohotelli sekä niiden vaatimat pysäköintitilat. Korttelin maamerkiksi kohoaa 20-kerroksinen tornitalo. Kohteen ensimmäisen vaiheen rakentaminen alkaa vuonna 2018 ja koko kohteen arvioidaan valmistuvan vuoteen 2022 mennessä.

Suurpelto III asemakaava (rakennetun Suurpellon ja Henttaan omakotialueen välinen pelto) on hyväksytty kaupunginvaltuustossa 21.11. 2016. Alueen puisto- ja rakennussuunnitelmia laaditaan 2017. Ensimmäiseksi toteutetaan kunnallistekniikka eli esim. kadut ja vesijohdot. Rakentaminen alkaa 2018.

Viljelylavat joudutaan siirtämään kunhan rakentaminen etenee alueen itäosaan. Siirto on edessä 2019.

Voit katsoa kaavojen tilannetta Espoon kaupungin sivuilta: www.espoo.fi/fi-FI/Asuminen_ja_ymparisto/Kaavoitus/Asemakaava/Asemakaavoituskohteet/Matinkyla/Suurpelto.

Asuntoja rakennetaan vauhdilla

Suurpellon puistokadun  varren rakentaminen jatkuu. Asuntosäätiön omistusasunnot valmistuvat marraskuussa 2017. Rakenteilla on TA-asuntojen ja Ilmarisen talot  ja ne  valmistuvat 2018.

Suurpellon puistokadun ja Lukutorin kulmaan  rakennetaan hoivakotia. Kahteen ylimpään kerrokseen tulee Ovenian vuokra-asuntoja.   Mainiokoti Kaisla avataan maaliskuussa 2018 ja on tarkoitettu ympärivuorokautista hoivaa tai apua tarvitseville ikäihmisille. Hoivakoti on osa Mehiläinen konsernia. Liiketiloihin tulevista yrittäjistä ei ole vielä saatu tietoja.

Lukupuron varren PEABin kohde valmistui juhannuksena 2017. Kaupunki on alkanut rakentaa Lukupuron varren Viisasten puistoa.

 

Maakirjantien varteen rakennetaan   likusteri

Palveluja pikkuhiljaa

Suurpellon puistokatu 4:n kolmeen liiketilaan on tullut palveluyrittäjät: kampaamo, kotipalveluyritys ja valmennusohjelmapalveluja tarjoava yritys. Likusterikadulla Opinmäkeä vastapäätä on helmikuussa 2017 aloittanut kaksikielinen päiväkoti KiddiFeet. Saton omistamassa talossa on yksi liiketilaa vapaana.

Joukkoliikenneyhteydet muuttuvat kun metroliikenne alkaa

Etelä-Espoon liikenneyhteydet muuttuvat, kun metro aloittaa liikennöinnin 2017.  Suorat bussiyhteydet Helsinkiin loppuvat. Asuinalueilta on liityntälinjat metropysäkeille Matinkylään, Niittykumpuun ja Tapiolaan.

Suurpellon keskeiset linjat ovat 118 (Tapiola – Suurpelto – Kauklahti) ja 118B(Tapiola – Suurpelto), 532 (Leppävaara – Suurpelto – Matinkylä) ja 533 (Vanhakartano – Kauniainen –Suurpelto – Matinkylä). Espoon sisäiset yhteydet siis paranevat Suurpellossa.

Aikatauluja ei ole vielä hyväksytty, mutta suunnitellut vuorovälit ovat tiedossa.

SUURPELLON LIITYNTÄLINJASTO

Suurpellon liityntälinjasto

Suurpellon liityntälinjasto

Tarkempia tietoja saat HSL:n sivuilta. Liityntäliikennesuunnitelma löytyy täältä.

Parkkipaikat

Suurpellon suunnittelun tavoitteena on olla ekologinen, kestävän kehityksen alue. Liikkumisessa tämä tarkoittaa kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen tukemista ja parkkipaikkojen sijoittamista pääosin maan alle. Yhteiskäyttöisen sähköauton kokeilu LähiTapiolan vuokrataloyhtiössä toteuttaa hienosti näitä tavoitteita.

Suurpellossa – niin kuin muuallakin Espoossa – on aluepysäköintikielto ellei liikennemerkein ole toisin osoitettu. Yleisiä parkkipaikkoja löytyy Piilipuuntien päästä, Luku-, Kynä- ja Sanakatujen varsilta sekä uusimpana väliaikainen parkkipaikka Maakirjantien ja Kabiksenreitin kulmassa. 24 h:n paikkojakin on runsaasti.