Uusia asuntoja syntyy vauhdilla

Espoon Asunnot rakentaa taloa kauppakeskuksen viereiselle tontille. Samassa korttelissa nousee myös Bonavan ensimmäinen talo ja sen viereen myöhemmin toinen.

Näkymä kauppakeskukselta

Suurpellon keskustakortteliin jäteaseman länsipuolelle rakentaminen on aloitettu.  ICON Plaza kokonaisuuteen tulee n 350 asuntoa. Kohde sisältää 20-kerroksisen tornitalon ja neljä muuta rakennusta,, joihin tulee myös palvelutiloja. South Plazan asunnot ovat jo myynnissä.

Suurpelto III:n (rakennetun Suurpellon ja Henttaan omakotialueen välinen pelto) kunnallistekniikkaa rakennetaan ja se valmistuu marraskuussa 2019.  Urakkaan sisältyy silta Lukupuron yli Lillhemtintien jatkeena. Kun tie on valmis, Maakirjantie katkaistaan. Ensimmäisiä asuntoja markkinoi JM-rakennusyhtiö ja ne tulevat Lukupuron ja Lillhemtintien kulmaan. Viljelylavat joudutaan siirtämään kunhan rakentaminen etenee alueen itäosaan.

Asuntosäätiön ja Kojamon omistaman tontin rakentaminen Suurpellon päiväkodin vieressä alkanee 2019.

Ylismäentien varteen on aloitettu ns. lamellitalon rakentaminen ja sen jälkeen nousee neljä pistetaloa. Taloihin tulee n. 400 asuntoa.

Ylismäentien eteläpuolelle skeittipaikan viereen on hyväksytty asemakaava Vanbronniityn nimellä.

Suurpellontien ja Ylismäntien kulmaan oranssien sähköpylväiden eteläpuolelle on vireillä kaavamuutos, jossa liikerakennukset muutetaan asunnoiksi.

Palveluja pikkuhiljaa

Suurpellon ja Henttaan puistokatujen varrella on jo kuusi kampaamoa ja yksi parturi ja kaksi muuta kauneudenhoitoalan yritystä.  Liiketiloja on talojen pohjakerroksissa on edelleen vapaana.

Suurpellon puistokatu 14 – 16 valmistui Mehiläinen hoivakoti Kaisla. Asukkaat muuttivat hoivakotiin maaliskuussa 2018. Hoivakodissa on 116 asiakashuonetta.

Suurpellon keskuksessa on K-Supermarket, kukkakauppa, kolme ravintolaa, kuntosali, olutpubi ja kampaamo.

Alueella on viisi päiväkotia. Kaupungin päiväkoteja ovat Suurpellon, Opinmäen ja Maakirjan päiväkodit. Yksityisiä ovat Touhulan päiväkoti ja kaksi-kielinen KiddiFeet.

Opinmäen kampuksella on suomenkileinen peruskoulu (Olarin koulu), Espoon kansainvälinen koulu, Opinmäen päiväkoti ja kirjasto sekä iso liikuntahalli. Opinmäessä on työväenopiston kursseja. Tiloja voi vuokrata erilaisiin tapahtumiin.

Puutarhamyymälä Muhevainen aukeaa Likusterikadun päässä 18.4.2019.

Joukkoliikenneyhteydet 

Suurpellosta on liityntälinjat metropysäkeille Matinkylään, Niittykumpuun ja Tapiolaan. Suoria bussiyhteyksiä Helsinkiin ei ole.

Espoon sisäiset yhteydet ovat hyvät. Suurpellossa pääsee kaikkiin viiteen kaupunkikeskukseen. Vuoroja on päivittäin 280.

Suurpellon keskeiset linjat ovat 118 (Tapiola – Suurpelto – Kauklahti) ja 118B(Tapiola – Suurpelto), 532 (Leppävaara – Suurpelto – Matinkylä) ja 533 (Vanhakartano – Kauniainen –Suurpelto – Matinkylä) ja 133 (Henttaa- Friisilä).

HSL:n vyöhykepohjaisessa lippu-uudistuksessa Suurpellosta pääsee Helsinkiin  AB-lipuilla. Espoon sisäinen lippu on BC.  Kummankin lipun hinta on 2,80 e. Matkat Helsinkiin siis halpenevat. Lippu-uudistus tulee voimaan 27.4.2019. Katso tarkemmin täältä.

Parkkipaikat

Suurpellon suunnittelun tavoitteena on olla ekologinen, kestävän kehityksen alue. Liikkumisessa tämä tarkoittaa kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen tukemista ja parkkipaikkojen sijoittamista pääosin maan alle. Yhteiskäyttöisen sähköauton kokeilu LähiTapiolan vuokrataloyhtiössä toteuttaa hienosti näitä tavoitteita.

Suurpellossa – niin kuin muuallakin Espoossa – on aluepysäköintikielto ellei liikennemerkein ole toisin osoitettu. Yleisiä parkkipaikkoja löytyy Piilipuuntien päästä, Luku-, Kynä- ja Sanakatujen varsilta sekä uusimpana väliaikainen parkkipaikka Maakirjantien ja Kabiksenreitin kulmassa. 24 h:n paikkojakin on runsaasti.

Projektinjohtaja Pekka Vikkulan katsaus suunnittelutilanteeseen maaliskuussa 2019.

Muistio 21.3.2019 pidetystä asukasillasta, jonka aiheena oli Suurpellon rakentuminen ja kehitys. Esittelijänä projektinjohtaja Pekka Vikkula.