Tapahtumista jo perinteisiä ovat toukokuinen Kukkiva Suurpelto, kesän lasten kesäkisat, kesäpiknik, Suurpelto-juoksu elokuussa sekä joulunalustapahtuma joulukuussa ja kevättalvinen Suurpellon lasten Talvikirmaus. Joka kevät ja syksy kerätään roskat ympäristöstä talkoilla. Suurimmista  tapahtumista ilmoitetaan näillä suurpeltoseura.fi-sivuilla, seuran Facebookissa sekä julistein määrätyillä paikoilla Suurpellossa – näistä kartta alempana.

Tapahtumat 2022 – Events 2022

• 27.2. Suurpellon lasten Talvikirmaus / Wintergames for Children
  • 31.3. klo 18 Asukasilta ja kevätkokous. Asukasillan teemana terveyspalvelut suurpeltolaisille / March Residents’ Evening /FI & Springmeeting of the Suurpeltoseura Association
  • 23.4. klo 10-14. Roskatalkoot. Kerätään roskat puistoista ja tienvarsilta / April Trash Away from streets and roadsides
  • 21.5. klo 12-15 Kukkiva Suurpelto – koko perheen tapahtuma Lukutorilla / Event for the whole family on Lukutori
  • Pyöräretkiä (n 25 km) / cycle trips (25 km)
    • 29.5. Tapiola – Hietalahti (cafe Regatta)- Lauttasaari -Suurpelto, Lukutorilta klo 11.30, yhdessä Espoon ladun kanssa / with Espoon latu
    • 12.6. Oittaan ulkoilualue / Oittaa recreation area , lähtö Lukutorilta klo 11.40 / from Lukutori at 11.40 / with Espoon Latu
    • 14.8. Finnoo uusi alue, lintuallas, pirunpelto Tiistilässä / Finnoo new area, bird pond in Suomenoja. Lähtö Lukutorilta klo 14 / from Lukutori at 2 pm.
  • Elokuu / August
    • Lukupuron niittotalkoot  elokuun alussa. Voit tulla koko ajaksi tai vain hetkeksi, omien voimien ja aikataulujen mukaan. / Lukupuro mowing
    • Lasten kesäkisat  20.8. klo 14 – 15.30 Lillhemtin puistossa / Summer Games for Children
    • Suurpeltojuoksu 20.8. lähtee klo 11 Lillhemtin puistosta. Reitti Suurpellon ympäri joko 4 tai 8 km. / The Suurpelto-run starts from Lillhemt park (4 or 8 km).
    • Espoo kaupunkina 50 vuotta -juhlakarnevaali to 25.8. klo 16 – 20 Lukutorilla ja Lillhemtin puistossa. Ohjelmaa kaikenikäisille. Suurpelto-seuran perinteinen puistopiknik osana tapahtumaa.
  • Syyskuu / September
    • Lukupurokävely 3.9. klo 14.00 Lukutorilta / Lukupuro walk. Tutustutaan puron historiaan ja tulevaisuuten, mistä ja minne se virtaa.
    • Roskatalkoot 1.10. klo 10 – 14 / Trash Away from parks and roadsides
  • Marraskuu Asukasilta ja syyskokous  24.11. klo 18 Opinmäki / November Residents’ Evening/FI, Autumn meeting of the Suurpelto-seura.
  • Joulukuu Jotakin jouluista
Paikat, joissa Suurpelto-seura ilmoittaa tapahtumistaan julistein (kaikista tapahtumista emme tee paperijulisteita):

Kartta paikoista joissa Suurpelto-seura ilmoittaa tapahtumistaan

Tapahtumia ja talkoita:

Lukupurotalkoot Suurpellossa 8.-10.8.2019

Kukkiva Suurpelto 2016    Lapsia Kukkivassa Suurpellossa 2015

Irakilaisperheen pojat VOKista tekevät joulukoristeita Suurpelto-seuran joulutapahtumassa 2015

Asukasillat

Asukasiltoja järjestetään vuosittain asukkaita kiinnostavista aiheista. Näitä on ollut mm. kauppakeskuksen rakentamisesta, kaavasuunnitelmista, liikennesuunnittelusta, alueen historiasta, jätehuollosta ja mahdollisuudesta rakentaa väliaikainen koirapuisto. Teemaehdotuksia otetaan vastaan!

Suurpellon jumpat

Jo useita vuosia olemme jumpanneet kesällä ulkona ja talvella tai huonolla säällä Suurpellon päiväkodilla melko säännöllisesti. Tällä hetkellä jumpat ovat tauolla.

Suurpellon liikkuvat ROK

Kävelyitä, peli-iltoja

Olemme suunnitelleet varsinkin uusille asukkaille alueen historiasta ja maamerkeistä kertovan Suurpelto-kävelyn sekä Henttaan omakotiyhdistyksen kanssa Henttaalle ulottuvan Suurpelto-Henttaa-kävelyn. Molemmista on painettu kartta. Voit kysyä vieläkö painosta on jäljellä osoitteesta info@suurpeltoseura.fi.

Koirakävelyt herätetään uudelleen henkiin, mikäli innostuneita löytyy, samoin sauvakävelyt. Kesällä on Lillhemtin puistossa mahdollisuus pelata petankkia ja lentopalloa. Kiinnostaisiko joku muu laji tai haluaisitko itse virittää jonkun uuden yhteisen liikuntamuodon?

Koirakäcely ja Suurpelto-Henttaa-kävely

Koirakävelyllä

Talkoita ja projekteja

Keväisin ja syksyisin organisoimme Siisti Suurpelto -päivän osana kaupungin ympäristötalkoita. Keräämme roskat puistoista ja tienvieriltä.

Siisti Suurpelto 2016

Olemme myös kutsuneet asukkaita erilaisiin yhteisprojekteihin, kuten  rakentamaan lahopuuaitaa Kabiksenreitin varteen pikku ötököille asuinsijaksi.

Lahopuuaitatalkoot 2016      20160509_181444

Lavaviljely

Lavaviljelytoiminta on aivan ensimmäistä alueen asukastoimintaa ja ainoa maksullinen ja seuran jäsenyyttä edellyttävä toimintamuoto. Vuosimaksulla katetaan viljelykustannuksia, mm. vesimaksua ja yhteisiä hankintoja.  Talkoilla kunnostetaan yhteistä ympäristöä. Suurpelto III:n rakentaminen on alkanut, joten kesällä 2022 sanottiin hyvästit vanhalle lava-alueelle ja purettiinlavat. Uusi  viljelyalue siirtyi kaupungin osoittamaan paikkaan, hieman lähemmäs tietä. Jos haluat viljelijäksi, ota yhteys: marja.korpimaki@suurpeltoseura.fi.

Suurpelto-seuran viljelylavoja Lillhemtin puistossa     Suurpelto-seuran viljelylavat