Tapahtumista jo perinteisiä ovat Kukkiva Suurpelto, joulunalustapahtuma joulukuussa sekä kevättalvinen Suurpellon lasten Talvikirmaus. Joka kevät ja syksy kerätään roskat ympäristöstä talkoilla. Suurimmista  tapahtumista ilmoitetaan näillä suurpeltoseura.fi-sivuilla, seuran facebookissa sekä julistein määrätyillä paikoilla Suurpellossa – näistä kartta alempana.

Tapahtumat 2021 – Events 2021

Tapahtumat myös tästä linkistä / Summer 2021, events also here; Tapahtumat Kesä 2021 – Events Summer 2021

Koronatilanne huomioidaan / Depending on covid-19

• Tammikuu Kuntokuukausi /January Getting fit
  • Helmikuu Suurpellon lasten Talvikirmaus / February Wintergames for Children
  • Maaliskuu Asukasilta ja kevätkokous / March Residents’ Evening /FI & Springmeeting
  • Huhtikuu Roskatalkoot, Taideaidan viimeistely, englanninkielinen asukasilta / April Trash Away, Finishing the Art Wall, Residents’ Evening /ENG
  • Toukokuu Suurpellon linnut -näyttely / May , Birds of Suurpelto Exhibition
  • Kesäkuu
    – ti 8.6. Maailman merten päivänä: Taideaita on valmis!
    Pieni juhlistustilaisuus Lukutorilla klo 15-16 / Our art-fence is ready. A small celebration 3-4 pm at Lukutori.
    – 12.6. Pyöräretki
    Helsinkiin alppiruusupuistoon. Lähtö klo 14 Lukutorilta /Biking together
    -la 19.6. klo 12-15 Kukkiva Suurpelto  – tänä vuonna perhesuunnistuksen muodossa. Lähtö ja paluu Lukutorilla. Jatsia tarjolla. / June Flowering Suurpelto
  • Elokuu / August
    – su 1.8. Pyöräretki Jupperiin. Lähtö klo 14 Lukutorilta / Biking together
    – pe-su 6.-8.8. Lukupuron niittotalkoot  Voit tulla koko ajaksi tai vain hetkeksi, omien voimien ja aikataulujen mukaan. Aloitetaan Lukutorin päästä pe klo 10. / Lukupuro mowing, starting Fri at 10 from Lukutori. Tarkemmin täällä /For more see here.
    – la 14.8. klo 14-15.30 Lasten kesäkisat  Lillhemtin puistossa / Summer Games for Children
    su 15.8. Pyöräretki Suvisaaristoon. Lähtö klo 14 Lukutorilta / Biking together
    – su 22.8. Pyöräretki Vanttilaan, EMY:n puutarha. Lähtö klo 14 Lukutorilta / Biking together
    – la 28.8. Puistopiknik ja IV Suurpeltojuoksu / Picnic and IV Suurpelto Run. Piknik Lillhemtin puistossa klo 15–18. Ota omat eväät ja viltti mukaan. Musiikista vastaa Django Collective Helsinki Trio. Marttakahvila. Klo 17.15–18 yleisöllä on mahdollisuus tarttua mikkiin! / Picnic at 15-18. Take your own picnic food, a blanket and enjoy! Jazz by Django Collective Helsinki Trio. Martta Café. Open mic at 17.15-18 for those who want to sing etc.
    Suurpelto-juoksu lähtee klo 11 Opinmäestä. Reitti Suurpellon ympäri joko 4 tai 8 km. Ilmoittaudu juoksuun info@suurpeltoseura.fi. Voit myös ilmoittautua paikan päällä ennen lähtöä. / The Suurpelto-run starts at 11 am from Opinmäki (4 or 8 km). Registrate by email info@suurpeltoseura.fi or at the site before start.
  • Syyskuu / September
    – la 4.9. Pyöräretki Järvenperään (Träskända) ja Marketanpuistoon. Lähtö klo 14 Lukutorilta.
    – Roskatalkoot / Trash Away from parks and roadsides
  • Marraskuu Asukasilta ja syyskokous / November Residents’ Evening/FI, Autumn meeting of the Suurpelto-seura.
  • Joulukuu Jotakin jouluista
Paikat, joissa Suurpelto-seura ilmoittaa tapahtumistaan julistein (kaikista tapahtumista emme tee paperijulisteita):

Kartta paikoista joissa Suurpelto-seura ilmoittaa tapahtumistaan

Tapahtumia ja talkoita:

Lukupurotalkoot Suurpellossa 8.-10.8.2019

Katso liikunnat Toiminta>Liikunta.

Kukkiva Suurpelto 2016    Lapsia Kukkivassa Suurpellossa 2015

Irakilaisperheen pojat VOKista tekevät joulukoristeita Suurpelto-seuran joulutapahtumassa 2015

Asukasillat

Asukasiltoja järjestetään vuosittain asukkaita kiinnostavista aiheista koronatilanteen salliessa. Näitä on ollut mm. kauppakeskuksen rakentamisesta, kaavasuunnitelmista, liikennesuunnittelusta, alueen historiasta, jätehuollosta ja mahdollisuudesta rakentaa väliaikainen koirapuisto. Teemaehdotuksia otetaan vastaan!

Suurpellon liikkuvat

Jo useita vuosia olemme jumpanneet kesällä ulkona ja talvella tai huonolla säällä Suurpellon päiväkodilla melko säännöllisesti. ROK-jumppatiedot saat ilmoittautumalla halukkaaksi esim. Suurpellon liikkuvat -fb-sivujen kautta. Jumppaajat jumppaavat kukin oman kuntonsa mukaan – kannattaa siis lähteä mukaan, olit sitten superkuntoinen tai mukavasti tosi kömpelö.

Suurpellon liikkuvat ROK

Kävelyitä, peli-iltoja

Olemme suunnitelleet varsinkin uusille asukkaille alueen historiasta ja maamerkeistä kertovan Suurpelto-kävelyn sekä Henttaan omakotiyhdistyksen kanssa Henttaalle ulottuvan Suurpelto-Henttaa-kävelyn. Molemmista on painettu kartta. Voit hakea omasi Kennolta päivystysaikoina tai tutustua niihin pdf:nä. Myös kirjastolta voi saada karttoja (elleivät ole loppuneet).

Koirakävelyt herätetään uudelleen henkiin, mikäli innostuneita löytyy, samoin sauvakävelyt. Kesällä on Lillhemtin puistossa mahdollisuus pelata petankkia ja lentopalloa. Kiinnostaisiko joku muu laji tai haluaisitko itse virittää jonkun uuden yhteisen liikuntamuodon?

Koirakäcely ja Suurpelto-Henttaa-kävely

Koirakävelyllä

Talkoita ja projekteja

Keväisin organisoimme Siisti Suurpelto -päivän osana kaupungin ympäristötalkoita. Keräämme roskat puistoista ja tienvieriltä yhteistyössä Olarin Huollon kanssa.

Siisti Suurpelto 2016

Olemme myös kutsuneet asukkaita erilaisiin yhteisprojekteihin, kuten somistamaan Lukutoria istutuksin ja penkinrakennukseen sekä rakentamaan lahopuuaitaa Kabiksenreitin varteen pikku ötököille asuinsijaksi.

Lahopuuaitatalkoot 2016      20160509_181444

Lavaviljely

Lavaviljelytoiminta on aivan ensimmäistä alueen asukastoimintaa ja ainoa maksullinen ja seuran jäsenyyttä edellyttävä toimintamuoto. Vuosimaksulla katetaan viljelykustannuksia, mm. vesimaksua ja yhteisiä hankintoja.   Talkoilla kunnostetaan yhteistä ympäristöä. Jos haluat viljelijäksi, ota yhteys: leila.heimonen@suurpeltoseura.fi.

Suurpelto-seuran viljelylavoja Lillhemtin puistossa     Suurpelto-seuran viljelylavat