Tapahtumista jo perinteisiä ovat toukokuinen Kukkiva Suurpelto, lasten kesäkisat, puistopiknik ja Suurpelto-juoksu elokuussa, joulunalustapahtuma joulukuussa sekä kevättalvinen Suurpellon lasten talvikirmaus. Joka kevät ja syksy kerätään roskat ympäristöstä talkoilla. Suurimmista  tapahtumista ilmoitetaan näillä suurpeltoseura.fi-sivuilla, seuran Facebookissa sekä julistein määrätyillä paikoilla Suurpellossa – näistä kartta alempana.

Lisää liikuntatapahtumia ks. Liikunta.

Tapahtumat 2024 – Events 2024

• su 25.2. klo 14-15.30 Suurpellon lasten Talvikirmaus Lillhemtin puistossa / Wintergames for Children
  • to 21.3. klo 18 Asukasilta. Aihe ilmoitetaan myöhemmin.  / Residents’ Evening (in Finnish)
  • la 13.4. klo 10-14. Roskatalkoot. Kerätään roskat puistoista ja tienvarsilta. Talkookahvit ja  mehut / Trash picking event, cleaning up the parks and roadsides. Volunteers will be served coffee and juice afterwards.
  • huhtikuu: Lahopuuaidan kunnostusta (Kabiksenreitin varrella) / ”Face-lift” of the dead hedge on Kabiksenreitti.
  • la 25.5. klo 12-15 Kukkiva Suurpelto – koko perheen tapahtuma/ Blooming Suurpelto – a fun event for the whole family
  • su 26.5. klo 12-16 Pyöräretki Kirkkonummelle. Lähtö Kuitinmäen R-kioskilta (Espoon Ladun kanssa). Bicycle trip to Kirkkonummi. Starting point: R-Kioski Kuitinmäki (Kuunkehrä 4) at 12.
  • su 2.6. klo 11-15 Pyöräretki Bodom-järven ympäri Kauklahden kautta. Lähtö Kuitinmäen R-kioskilta. (Espoon Ladun kanssa). Bicycle trip around the Lake Bodom. Starting point: R-Kioski Kuitinmäki (Kuunkehrä 4) at 11 am.
  • su 9.6. Pyöräretki Latokaski Kaurisportti – Vanttilan konnaportti ja Sunan Huuhkajaportti klo 13–16, lähtö Lukutorilta. Bicycle trip in Espoo Central Park. Starting point: Lukutori at 1 pm.
  • su 16.6. Kävelyretki Vaakkoin maisemiin ja Kämmenlammen laavulle. Lähtö Vihdintien parkkipaikalta Saarijärven uimarantaa vastapäätä klo 12.00, retken kesto n. kolme tuntia. Omat makkarat ja eväät! Kimppakyytejä tarjolla Suurpellosta, ilmoittaudu ennakkoon info@suurpeltoseura.fi viimeistään 11.6. Walking trip to Vaakkoi and Kämmenlampi, starting point Saarijärventie 1, 02980 Espoo at 12. Bring your own snacks and sausages for grilling! Carpools will be organized from Suurpelto. Sign up via email by June 11th info@suurpeltoseura.fi
  • la 10.8. Saaristoveneretki ”pyörä+vene”. M/s Merisaukko lähtee Otaniemestä Kivenlahteen klo10 ja on perillä n. 11.50.
  • su 18.8. Viides Suurpeltojuoksu. Reitti Suurpellon ympäri joko 4 tai 8 km. Lähtö klo 11 Lillhemtin puistosta. Ennakkoilmoittautuminen: info@suurpeltoseura.fi viimeistään keskiviikon 14.8. aikana. / The fifth Suurpelto-run starts at 11 am from Lillhemt Park. Registration info@suurpeltoseura.fi by 14 August.
  • su 18.8. Lasten kisat Lillhemtin puistossa. Perinteiset lajit: juoksu 60 m, pituushyppy, kuulantyöntö, keihäänheitto ja tarkkuusfrisbee, kaikki kisaajat palkitaan / Summer Games for Children
  • elokuun alku: Lukupuron niittotalkoot. Voit tulla koko ajaksi tai vain hetkeksi, omien voimien ja aikataulujen mukaan. / Lukupuro mowing
  • elokuu: Puistopiknik Lillhemtin puistossa / Picnic in the Lillhemt park
  • Roskatalkoot / Trash away from parks and roadsides
Paikat, joissa Suurpelto-seura ilmoittaa tapahtumistaan julistein (kaikista tapahtumista emme tee paperijulisteita):

Tapahtumia ja talkoita:

Lukupurotalkoot Suurpellossa 8.-10.8.2019

Kukkiva Suurpelto 2016    Lapsia Kukkivassa Suurpellossa 2015

Irakilaisperheen pojat VOKista tekevät joulukoristeita Suurpelto-seuran joulutapahtumassa 2015

Asukasillat

Asukasiltoja järjestetään vuosittain asukkaita kiinnostavista aiheista. Näitä on ollut mm. kauppakeskuksen rakentamisesta, kaavasuunnitelmista, liikennesuunnittelusta, alueen historiasta, jätehuollosta ja mahdollisuudesta rakentaa väliaikainen koirapuisto. Teemaehdotuksia otetaan vastaan!

Suurpellon jumpat

Jo useita vuosia olemme jumpanneet kesällä ulkona ja talvella tai huonolla säällä Suurpellon päiväkodilla melko säännöllisesti. Katso lisää: liikunta.

Suurpellon liikkuvat ROK

Kävelyitä, peli-iltoja

Olemme suunnitelleet varsinkin uusille asukkaille alueen historiasta ja maamerkeistä kertovan Suurpelto-kävelyn. Jos olet kiinnostunut opastetusta kävelystä, laita viestiä info@suurpeltoseura.fi.

Koirakävelyitä kokeillaan kesällä ja toivotaan, että innostuneita löytyy. Kesällä on Lillhemtin puistossa mahdollisuus pelata petankkia ja lentopalloa. Katso ajankohdat kohdasta  liikunta.

Kiinnostaisiko joku muu laji tai haluaisitko itse virittää jonkun uuden yhteisen liikuntamuodon?

Koirakäcely ja Suurpelto-Henttaa-kävely

Koirakävelyllä

Talkoita ja projekteja

Keväisin ja syksyisin organisoimme Siisti Suurpelto -päivän osana kaupungin ympäristötalkoita. Keräämme roskat puistoista ja tienvieriltä.

Siisti Suurpelto 2016

Olemme myös kutsuneet asukkaita erilaisiin yhteisprojekteihin, kuten  rakentamaan lahopuuaitaa Kabiksenreitin varteen pikku ötököille asuinsijaksi.

Lahopuuaitatalkoot 2016      20160509_181444

Lavaviljely

Lavaviljelytoiminta on aivan ensimmäistä alueen asukastoimintaa ja ainoa maksullinen ja seuran jäsenyyttä edellyttävä toimintamuoto. Vuosimaksulla katetaan viljelykustannuksia, mm. vesimaksua ja yhteisiä hankintoja.  Talkoilla kunnostetaan yhteistä ympäristöä. Kesällä 2023 lavat piti Suurpelto III:n rakentamisen takia siirtää kaupungin osoittamaan paikkaan, hieman lähemmäs tietä. Alue on vielä avoimena olevan tiekiistan vuoksi kaupungin alkuperäistä suunnitelmaa pienempi. Alueesta joudumme maksamaan nyt vuokraa. Jos haluat viljelijäksi, ota yhteys: marja.korpimaki@suurpeltoseura.fi.

Suurpelto-seuran viljelylavat      kuva uusista vilejlylavoista

Vanha lava-alue                          Uudet lavat