Tapahtumista jo perinteisiä ovat Kukkiva Suurpelto toukokuussa, joulunalustapahtuma joulukuussa sekä kevättalvinen Suurpellon lasten Talvikirmaus. Joka kevät ja syksy kerätään roskat ympäristöstä talkoilla. Tapahtumista ilmoitetaan näillä suurpeltoseura.fi-sivuilla sekä seuran facebookissa.

Tapahtuu kesällä ja alkusyksystä 2018:
to 14.6. klo 18–20 Suurpelto-seuran jäsenten grilli-ilta Lillhemtin puistossa
la 18.8. perinteinen kaikille avoin puistopiknik klo 16. Trio Punanokka soittaa piknikmusiikkia.
la 15.9. roskatalkoot klo 10–14. Startti, tarvikkeet ja talkookahvit Kennolla.
la 16.9. kirpputori

Katso kesän liikunnat Toiminta>Liikunta.

Kevään 2018 tärkeitä päivämääriä:
la 3.3. Talvikirmaus
to 22.3. asukasilta (teema ilm. myöhemmin)
la 21.4. Siisti Suurpelto -roskatalkoot
su 22.4. Siisti Suurpelto -kirpputori eli komeroiden siivous 🙂
pe 18.5. Kukkivan etkot Rakkauden puutarhassa
la 19.5. Kukkiva Suurpelto

Kukkiva Suurpelto 2016    Lapsia Kukkivassa Suurpellossa 2015

Irakilaisperheen pojat VOKista tekevät joulukoristeita Suurpelto-seuran joulutapahtumassa 2015

Asukasillat

Asukasiltoja järjestetään vuosittain asukkaita kiinnostavista aiheista. Näitä on ollut mm. kauppakeskuksen rakentamisesta, kaavasuunnitelmista, liikennesuunnittelusta, alueen historiasta, jätehuollosta ja mahdollisuudesta rakentaa väliaikainen koirapuisto. Teemaehdotuksia otetaan vastaan!

Suurpellon liikkuvat

Jo useita vuosia olemme jumpanneet kesällä ulkona ja talvella tai huonolla säällä Suurpellon päiväkodilla melko säännöllisesti. ROK-jumppatiedot saat ilmoittautumalla halukkaaksi esim. Suurpellon liikkuvat -fb-sivujen kautta. Jumppaajat jumppaavat kukin oman kuntonsa mukaan – kannattaa siis lähteä mukaan, olit sitten superkuntoinen tai mukavasti tosi kömpelö.

Suurpellon liikkuvat ROK

Kävelyitä, peli-iltoja

Olemme suunnitelleet varsinkin uusille asukkaille alueen historiasta ja maamerkeistä kertovan Suurpelto-kävelyn sekä Henttaan omakotiyhdistyksen kanssa Henttaalle ulottuvan Suurpelto-Henttaa-kävelyn. Molemmista on painettu kartta. Voit hakea omasi Kennolta päivystysaikoina tai tutustua niihin pdf:nä. Myös kirjastolta voi saada karttoja (elleivät ole loppuneet).

Koirakävelyt herätetään uudelleen henkiin, mikäli innostuneita löytyy, samoin sauvakävelyt. Kesällä on Lillhemtin puistossa mahdollisuus pelata petankkia ja lentopalloa. Kiinnostaisiko joku muu laji tai haluaisitko itse virittää jonkun uuden yhteisen liikuntamuodon?

Koirakäcely ja Suurpelto-Henttaa-kävely

Koirakävelyllä

Talkoita ja projekteja

Keväisin organisoimme Siisti Suurpelto -päivän osana kaupungin ympäristötalkoita. Keräämme roskat puistoista ja tienvieriltä yhteistyössä Olarin Huollon kanssa.

Siisti Suurpelto 2016

Olemme myös kutsuneet asukkaita erilaisiin yhteisprojekteihin, kuten somistamaan Lukutoria istutuksin ja penkinrakennukseen sekä rakentamaan lahopuuaitaa Kabiksenreitin varteen pikku ötököille asuinsijaksi.

Lahopuuaitatalkoot 2016      20160509_181444

Lavaviljely

Lavaviljelytoiminta on aivan ensimmäistä alueen asukastoimintaa ja ainoa maksullinen ja seuran jäsenyyttä edellyttävä toimintamuoto. Vuosimaksulla katetaan viljelykustannuksia, mm. vesimaksua ja yhteisiä hankintoja.   Talkoilla kunnostetaan yhteistä ympäristöä. Jos haluat viljelijäksi, ota yhteys: marjakorpimaki@gmail.com.

Suurpelto-seuran viljelylavoja Lillhemtin puistossa     Suurpelto-seuran viljelylavat