Kukkiva Suurpelto 2013

Kukkiva Suurpelto 2013    2013_kukkiva-3

Hortoilua

villivihanneskurssi Suurpellossa    Villivihanneskurssi Suurpellossa

Työväenopisto järjesti Suurpeltoon villikasvien ravintokäyttöön perhedyttävän hortoilukurssin.

Perennanpelastuspartio

Hans Floorin puistoon oli suunniteltu ja istutettu monilajinen, mielenkiintoinen alue. Istutusvirheen takia kasvit olivat vähällä menehtyä. Suurpellon asukkaat riensivät apuun ja kitkivät alueen opastajana Espoon kaupungin maisema-arkkitehti Sari Knuuti. Kaupunki vaihtoi myöhemmin perennat kuitenkin helpompiin mutta paljon tylsempiin kasveihin.

Kaupunki vaihtoi perennat myöhemmin helpompiin mutta tylsempiin kasveihin.

Yhteismaan rakennus ja tarvikelaatikot

Viljelylava-alueen laitaan rakennettiin talkoilla yhteislavat, joihin kuka tahansa sai kylvää/istuttaa mitä tahansa, ja myös sato oli kaikkien suurpeltolaisten nautittavissa, oli se sitten kukkia, marjoja tai jotakin muuta. Kesän toisissa talkoissa halukkaat viljelijät rakensivat lavalleen tarvikelaatikot. Seura teki materiaalihankinnat yhteishankintana, Asukas Ville Heimonen suunnitteli ja piirsi rakennusohjeet ja seura auttoi aloittelevia rakentajia.

2013_Yhteismaa 2-11062013613    2013_Yhteismaa_1_1805_13578

2013_Viljely_tavaralaatikkotalkoot-tiina    2013_Viljely_tavaralaatikkotalkoot_mikael