Tässä tiivistettynä metroillan 20.11. antia.

Metroliikenne Matinkylään alkoi 18.11.2017.  Matinkylästä lähtevien metrojunien vuoroväli on ruuhka-aikaan 5 min, päivisin ja lauantaisin 7,5 min, iltaisin ja sunnuntaisin 10 min. Tapiolasta lähtevillä vuorovälit ovat lyhyemmät, ruuhka-aikaan 2,5 min. Liikenne on sujunut hyvin. Joitain pieniä teknisiä ongelmia on ollut, myös vanhalla osuudella.

Liityntäliikenne alkaa 3.1.2018. Siihen asti kulkevat vanhat linjat, jotka näkyvät vielä reittioppaassa. Uuteen linjastoon siirrytään kerralla. Uusia linjoja voi katsella netistä osoitteessa tulevatreitit.hsl.fi.

Uudet linjat tulevat reittioppaaseen joulukuussa. Joulukuun alkupuolella jaetaan infolehti, jossa esitellään linjat ja aikataulut. Liityntäliikenteen vuorovälit tihenevät nykyiseen verrattuna. Ruuhka-aikaan ja päivällä vuoroväli on 5 – 10 min.

Matinkylä ja Tapiola ovat keskeiset vaihtopaikat. Syöttöliikennettä on myös Niittykumpuun ja Urheilupuistoon. Suurpellosta on yhteys Matinkylään arkisin ja lauantaisin n. 7,5 min välein. Matinkylään kulkevat linjat 113 (Henttaalta), 532 ja 533. Urheilupuistoon pääsee linjalla 118, jonka pysäkki on Merituulentiellä. Pysäkit säilyvät nykyisillä paikoilla.

Suurpellon linjat

Suurpellon linjatVuorovälit
arki, ruuhkaarki, pvla, pvsu, pv
118, 118B

 

 

 

Suurpelto – Tapiola

B Kauklahti- Tapiola

10151730
133Friisilä-Henttaa30303060
532Matinkylä-Leppävaara15151530
533Matinkylä-Järvenperä15151530

Taulukossa on bussien vuorovälit. Kun bussien aikataulut on sovitettu keskenään, ovat vuorovälit Suurpellossa varsinkin ruuhka-aikaan ja arkisin niin pienet, että pysäkille voi mennä katsomatta reittioppaaseen ja odotusaika jää alle 10 minuutin.

118 B:n myötä Suurpellosta tulee uusi yhteys Espoon keskukseen ja Kauklahteen.

Busseilla 118 ja 118 B pääsee Urheilupuistoon. Pysäkki on Merituulentiellä eli kävelymatka pitenee nykyisestä.

Voit tarkastella linjoja ja karttoja HSL:n sivuilta https://www.hsl.fi/lansimetro/kartat-ja-vuorovalit.

Liityntäpysäköintiä on kaikilla metroasemilla. Matinkylässä on 350, Tapiolassa 370, Niittykummussa 80 ja Urheilupuistossa 200 liityntäpysäköintipaikkaa.

Pysäköinti maksetaan matkakortilla, joko vilauttamalla (jos kortilla aikaa) tai maksamalla kertalippu (jos kortilla arvoa), jonka jälkeen pysäköintiautomaatti tulostaa pysäköintilipun. Matkakortinlukijat ovat pysäköintiautomaattien vieressä. Matkakortilla pysäköinti maksaa 2 e ensimmäiseltä 10:ltä tunnilta ja sen jälkeen normaali taksa.

Polkupyörille on liityntäpysäköintipaikkoja. Matinkylässä on 600 kpl katetuissa tiloissa.

Kaupunkipyörät tulevat Espooseen. Kausi alkaa 2.5.2018. Sijoituspaikkoja suunnitellaan parhaillaan. Myös asukkailta pyydetään ehdotuksia sijoituspaikoiksi.
Koetetaan yhdessä vaikuttaa niin, että Suurpeltoon saadaan kaupunkipyöriä. Onhan täältä n. kolme kilometriä kolmelle eri metroasemalle.

Havaintoja ja muutosehdotuksia voi tehdä osoitteessa HSL.fi.

Suurpeltoa koskevia ehdotuksia voit tehdä myös Suurpellon markkinoinnille

netta.savinko@espoo.fi
pekka.vikkula@espoo.fi

tai Suurpelto-seuralle

eira.mononen@suurpeltoseura.fi