Päättäjiä 28.9.2016 kävelyllä Suurpellossa.

Kävelyllä Suurpellossa projektinjohtaja Pekka Vikkula, arkkitehti Aira Valldén ja infrapalvelupäällikkö Toni Korjus. Heitä puhuttaa asukkaiden edustajana Eira Mononen.

Sateisena syyskuisena keskiviikkona  kanssamme arkkitehti Aira Valldén, infrapalvelupäällikkö Toni Korjus ja Suurpellon projektijohtaja Pekka Vikkula tulivat Suurpelto-seuran hallituksen kanssa kävelylle  keskustelemaan Suurpellon ajankohtaisista asioista ja tulevasta kehityksestä.

Kävelyllä käsiteltiin mm. seuraavia asioita:

  • tornitaloa, jonka mahdollistava kaavamuutos hyväksyttiin kaupunkisuunnittelulautakunnassa 11.5.
  • tulevia palvelukortteleita ja kosteikkoa (asuintalojen lisäksi kortteleihin haetaan mahdollisuuksia erityisesti pienyrittäjyyteen)
  • Suurpelto IV ja V:n rakentamisesta (Turuntienvarteen on tulossa toimistokortteleita, asuntoja, mahdollisesta käsityöläisalueesta, jopa ikäihmisten asuinalueesta, vihiauton hyödyntömisestä alueella…)
  • uutta kulkuyhteydettä Henttaalle, joka on Suurpelto III kaavassa (Lukupuron ylittävä silta suunnitellaan niin korkeaksi, että sen ali mahtuu ulkoilureitti ja myös latu talvisin)
  • Lukupuron osmankäämiongelmasta, johon edelleen etsitään kestävää ratkaisua
  • Lillhemtin puiston todettiin toimivan hyvin – ihmiset ovat ottaneet sen omakseen mitä moninaisempiin asioihin. Grilli on erinomainen.
  • Viljelylavat joudutaan siirtämään kun Suurpelto III:n rakentaminen lähtee käyntiin. Kaavassa on tilaa uudelle lavapaikalle aivan entisten vieressä.
  • Rakentamisesta: Lukupuron varteen nousseen talon lisäkerros harmittaa monia kaupunkikuvallisestikin. Piilipuuntien varren rakentamaton tontti on edelleen kaavassa matalan rakentamisen aluetta.
  • Aalto-yliopiston kanssa on keskusteltu erilaisista pop up -taideprojekteista Suurpeltoon.

Tällainen yhteinen kävely todettiin mainioksi tavaksi  keskustella yhdessä päättäjien kanssa suunnitelmista ja tavoitteista. Paikan päällä käyminen konkretisoi asioita virkamiehille ja parhaimmillaan synnyttää yhteisiä ideoita.

Kerro, jos sinulla on mielessäsi asioita, joita tulisi ottaa esiin joko heti, tämänkaltaisla kävelyllä tai esimerkiksi asukasillassa (eira.mononen@suurpeltoseura.fi).

Muistathan myös, että seuran jäseniä päivystää Kennolla (entisellä Infopaviljongilla) juuri sinun kysymyksiäsi varten joka torstai klo 16.30-19 sekä aina kuukauden ensimmäisenä lauantaina klo 10-14.

Kennolle voi näinä aikoina myös tulla ihan vain vaihtamaan ajatuksia ja rupattelemaan ilman sen kummempaa tarkoituksta. Saattaa olla, että tarjoamme kahviakin!

Tarkempi muistio täällä:
suurpellon-suunnittelukävely-28-9-16 – Muistio