Tule istuttamaan oma puusi jo avajaispäivänä tai istuta se milloin tahansa myöhemmin! Espoon kaupunki on tehnyt ohjeet istutuksen onnistumiseksi. Vuosien myötä Opinmäen taakse Lukupuron varteen toivotaan syntyvän kukoistava, kaunis Rakkauden puutarha.

Puisto tulee Opinmäen taakse Piilipuunpolun suuntaisesti Lukupuron taakse.

Avajaispäivänä  perjantaina 19.5. klo 13–16 paikalla on taimimyyntiä, istutusneuvontaa, auttavia käsiä ja leivonnaismyyntiä. Laurean opiskelijat myyvät valmiita istutuspaketteja: puuntaimen, tukikepit ja suojaverkon. Valittavissa on erilaisia hedelmäpuita – kirsikkaa, päärynää, omenaa, luumua – ja näistä lukuisia eri lajikkeita. Jos et pääse avajaisiin, puun istutus on mahdollista tehdä myöhemminkin – ihan milloin vain. Alue on jatkossa vapaasti käytössä. Taimimyyntiä tapahtumassa järjestää Yhteisövirta ry yhdessä Laurean kanssa, katso linkistä taimien hinnat. Voit ostaa taimen etukäteen ja se tuodaan 19.5. alueelle.

Opiskelijat myyvät taimia myös Kukkiva Suurpelto -tapahtumassamme lauantaina 20.5. klo 12 – 15 Lukutorilla.

Rakkauden puutarha on Espoon ekologinen ja yhteisöllinen vaihtoehto rakkauden lukoille ja silloille. Nyt rakkauden symboliksi istutetaan puu, joka samalla symboloi rakkautta luontoa kohtaan. Rakkauden puun istutuksen toivotaan erityisesti innostavan rakastavaisia, mutta puun voi mieluusti istuttaa minkä tahansa rakkauden symboliksi. Sillä voi juhlistaa yhtä hyvin ystävyyttä kuin vaikkapa vanhemman tai isovanhemman rakkautta.

Rakkauden puutarhan juuret ovat alun perin matkailualan vaikuttaja Anu Nylundin ajatuksessa Rakkauden metsästä. Espoossa rakkauden metsän – Rakkauden puutarhan – perustaminen lähti liikkeelle kaupunginvaltuutettu Mari Anthonin valtuustoaloitteesta.

Puutarha syntyy vähitellen asukkaiden istuttaessa rakkauden puita vuosien saatossa. Kaupunki ei istuta eikä hoida puita. Tarkoituksena on luoda ihmisten oma-aloitteisen toiminnan kautta syntyvä yhteisöllinen ympäristö, jossa kukin vastaa omasta rakkauden puustaan yksin tai yhdessä toisten asukkaiden kanssa. Esim. kasteluvuoroista voi tehdä ringin. Puita saa käydä istuttamassa milloin vain, ja alueella saa järjestää aiheeseen liittyviä tapahtumia ilman erillisiä lupia. Katso Rakkauden puutarhan istutus- ja hoito-ohjeet.

Rakkauden puutarhasta:
Espoon kaupungin sivuilla espoo.fi
Instagram: Rakkauden puutarha Espoo, Hashtag: #rakkaudenpuutarha
Facebook: RakkaudenpuutarhaEspoo
Avajaisista facebookissa