See in English below // Kenno lähti Lukutorilta työmaakopiksi Lahteen. Kovin suureen suruun ei ole aihetta, vaikka monet asukastapaamiset tai roskatalkookahvit siellä yhdessä juotiinkin, sillä Lukutorille rakennetaan kaunis puisto. Tulossa on kukkia, pensaita, puita, vesiallas, kioskille paikka, istuimia sekä Kari Juvan Muusa ja Pegasos -veistos vuodelta 1992.

Lukutorin asemapiirros:

Lukutorin asemapiirros, Suurpelto

Lukutoria rakennetaan nyt tänä kesänä pohjoisinta reunaa lukuun ottamatta ja samalla viimeistellään puistokatua tätä kohdalta. Urakka valmistunee syksyllä/loppuvuodesta. Kaupunkipyörät siirretään urakan ajaksi väliaikaisesti pois.

Myös Piilipuuntien painuma sillan kupeessa korjataan, ja Piilipuuntien läpiajo on poikki tämän urakan ajan. Suurpelto III:n eteläosan rakentaminen alkaa, ja Vanha Lillhemtintie muuttuu kevyen liikenteen väyläksi.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PARK TO LUKUTORI
Kenno is now away from Lukutori, and a beautiful park will be built there beginning this summer, ready in autumn/end of the year. There will be flowers, bushes, trees, little water pond, place for a kiosk, benches, Muse and Pegasus statue by the sculptor Kari Juva. The citybikes will be moved to a temporary place for the duration of the construction work.

See the plan of the park in Lukutori above.