Suurpelto-seura on jättänyt tekniselle lautakunnalle perustelut kannalleen Maakirjantien Henttaan puoleisen pään pitämisestä suljettuna.

Suurpelto-seura ei pidä Vanha Lillhemtintien avaamista läpiajoliikenteelle hyvänä ratkaisuna.

Jos Vanha Lillhemtintie kuitenkin aiotaan kaupunginhallituksen 26.10.2020 valmistelukehotuksen perusteella avata, sen avaamiselle tulee asettaa selkeä ja lyhyt takaraja. Takaraja voisi olla 4.6.2021, jolloin koulujen lukuvuosi päättyy ja saattoliikenne loppuu kesän ajaksi.

Opinmäen kohdalla liikenteen jumiuttavan lyhyen aamuruuhkan aiheuttaa saattoliikenne. Ruuhkia syntyy koulun alkamisaikaan klo 8:00 – 8:20. Tämä ongelma pitää ratkaista Opinmäen saattoliikenteen osalta. Lillhemtin liikenteen siirtäminen Maakirjantielle ei pura aamuruuhkaa, eikä siis ratkaise ongelmaa.

Lue perustelut kokonaisuudessaan täältä: suurpeltoseura/kannanonttoja.