Anna innostuu katumaalauksesta

Tämä vasta lystikästä! Täällä on asukkaat saaneet omat värit ja käyneet piirustelemassa keskelle tietä isoon asfalttiympyrään. Mukavan villiä meininkiä. Oikein tyylikäs kompassiruusu siitä on yhdessä maalaten tullut. Näitä tällaisiahan saisi olla paljon enemmän. Olisipa kiva ikuistaa johonkin vaikka… Anna-tonttu!

Kling! Mitähän kaunista asfaltin raosta puskee kuuseen vietäväksi?

Anna is thrilled about street painting

This is very funny! Here people have got their own colors and started painting on the big asphalt circle in the middle of the street. That is rather wild happening. They have painted together a very stylish compass rose. There should be more of this kind of paintings. It would be very nice to paint, say… Anna the Elf herself!

Kling! What is that beautiful thing coming from the crack of the asphalt that could be taken to the Christmas tree?

Suurpellon joulukalenterin Anna Bildsten -tonttu


Anna-tontun esikuva Anna Bildsten hoiti vuodesta 1710 alkaen Kockbyn (Kokinkylä) Storaksen tilaa miehensä jälkeen. Tila sijaitsi nykyisen Suurpellon eteläosassa. Annan mies oli joukko-osaston päällikkö Hans Floor.

Anna ja Annan joulukuusi löytyvät myös Kynäniekanaukio 4:n kerhohuoneen ikkunasta vastapäätä Suurista. Ikkunassa olevaan joulukuuseen ilmestyy joka päivä Annan retkiltä pieni jouluinen tuliainen.

Joulukalenterin tekstit ja valokuvat Anita Järvisalo ja Leila Heimonen. Anna Bildsten -tonttu ja muut piirrokset Varpu Löfman. Mukana tonttuilivat myös Marja KorpimäkiErkki Castrén ja Pekka Kinnunen.