Anna viipyy mielellään Lillhemtin puiston mukavassa tunnelmassa

Ja joulumieli vaan kasvaa! Tämäpä vasta puistojen puisto. Kiitos ja kumarrus Espoon kaupunki, kun oikein huolella olette tätä miettineet! Puusta veistetyistä lampaasta ja ketusta muistuu mukavasti mieleen entisen Gerkin tilan lampaat. Tuolla potkivat lapset palloa, ja samaan aikaan vähän isommat ihmiset virittelevät tulta yhteiseen grilliin. Tulisikohan minustakin vähän notkeampi, jos liittyisin mukaan tuohon musiikin tahdissa voimistelevaan joukkoon…? Kyllä minä niille tonttutaivuttelut mielelläni näyttäisin.

Kling!  Kuusen juurelta löydät Annan mukavat tuliaiset.

Anna is glad to spend time in the pleasant atmosphere of Lillhemt park

And Christmas spirit is still growing! This is a wonderful park. Thanks go to the city of Espoo, they have really been thinking this thoroughly! The wooden sheep and foxes bring the sheep of the old Gerk farm into my mind. Children are kicking the ball here together, and at the same time a little bit older people are putting up the fire to the public grill. Would I be more bendy, if I joined the group of people doing gymnastics in the park? I would definitely show them how flexible my Elf body is.

Kling!  Under the Christmas tree you can find Anna’s nice present from the park.

Suurpellon joulukalenterin Anna Bildsten -tonttu
Anna-tontun esikuva Anna Bildsten hoiti vuodesta 1710 alkaen Kockbyn (Kokinkylä) Storaksen tilaa miehensä jälkeen. Tila sijaitsi nykyisen Suurpellon eteläosassa. Annan mies oli joukko-osaston päällikkö Hans Floor.

Anna ja Annan joulukuusi löytyvät myös Kynäniekanaukio 4:n kerhohuoneen ikkunasta vastapäätä Suurista. Ikkunassa olevaan joulukuuseen ilmestyy joka päivä Annan retkiltä pieni jouluinen tuliainen.

Joulukalenterin tekstit ja valokuvat Anita Järvisalo ja Leila Heimonen. Anna Bildsten -tonttu ja muut piirrokset Varpu Löfman. Mukana tonttuilivat myös Marja Korpimäki, Erkki Castrén ja Pekka Kinnunen.