Siitä on nyt tasan kymmenen vuotta, kun ikkunan takaa kurkistelin hassun kolmiotalon sisään. Suurpellon maamerkiksi sitä kuulin kutsuttavan. Melkoinen säpinä siellä kävi. Ei voi kuin ihailla, kuinka se innokas ja sitkeä joukko sai aikaan alueelle oman asukasyhdistyksen!

Ihan aluksi oli tarkoitus käynnistää vain lavaviljely. Innostus uudesta asuinalueesta alkoi kuitenkin versoa paljon muutakin. Allekirjoitukset perustamisasiakirjaan rustattiin 11.1.2012 ja vähän hihkuttiin päälle.

Tästä se lähtisi viihtyisän ja ekologisen asuinalueen kehittäminen, vaikka pellolla töröttivät vasta ensimmäiset kerrostalot!  Niin mielekästä ja hauskaa on yhdessä tekeminen ollut, että perustajajäsenistä keikkuvat kuulemma vielä Järvisalon Kaj ja Anita menossa mukana.

Yhdistyksen tavoitteista olivat kaikki samaa mieltä: Suurpellon asukkaat yhdessä ideoimaan, toimimaan, viihtymään ja vaikuttamaan yhteisiin asioihin!

Anna B looks back at the times when the Suurpelto association was founded:

It is now exactly ten years since I looked through the window of the funny triangle house on Lukutori. They called it the landmark of Suurpelto, I heard. There was quite a bustle going on. You can nothing but admire how the eager and tough group created an own residents’ association to the area! Quite in the beginning it was meant only to start cultivating in boxes. Enthusiasm about the new area started to sprout much more. The establishment of the association was signed on 11.1.2012 and after they even yelled for it. A cosy and ecological urban area was beginning to develop here even though only the few first houses sticked out on the fields! So meaningful and fun has the coworking been that Anita and Kaj Järvisalo still are keeping up. All agree on the aims of the association: to get the residents of Suurpelto generate ideas, act, enjoy and make an impact on common matters together!

Suurpeltoseura 10 v