Espoon kaupunki vastaa siitä, että alueet suunnitellaan ja rakennetaan turvallisiksi. Suurpelto-seura voi yrittää vaikuttaa ratkaisuihin mm keskustelemalla eri tahojen kanssa ja tekemällä esityksiä. Kaavoitusta, rakentamista ja liikennettä on käsitelty useissa asukasilloissa.  

Jokainen tiellä liikkuja ja erityisesti moottoriajoneuvojen kuljettajat ovat tärkeä osa turvallista ympäristöä. Liikennettä on ja se myös lisääntyy, koska elämme kasvavassa kaupungissa. 

Suurpelto-seura on tehnyt viime vuosien aikana useasti esityksiä tekniselle lautakunnalle ja kaupunkitekniikan keskukselle:

  1. Poppelikujan suojatien turvallisuuden parantamiseksi liikennevalot,  korotettu suojatie tai minimissään sini-valkoraidallisia pylväitä, joissa vilkkuu valo jalankulkijan tullessa.
  2. Lillhemtintielle nopeusnäyttö ja varoituskilpiä lapsista sekä vilkkupylväitä Henttaanaukion kiertoliittymään. Ajonopeuksien seuranta ja aluenopeudeksi 30 km / h 
  3. Saattoliikenteen vähentäminen ja uudet jättöpaikat sekä tiedottaminen vanhemmille
  4. Henttaankaaren bussipysäkki sisennettynä ja oheen tila saattoliikenteen jättöpaikaksi ja  pysäkin taakse jäävälle alueelle laajempi jättöpaikka 
  5. Bussipysäkki Lillhemtintielle Opinmäen koulun eteen linjalle 118 (suunta Tapiola-Espoon keskus)
  6. Kyläsepäntie – Storhemtintie kiirehtiminen ja toinen yhteys alueelle Suurpelto IV ja V kaava-alueiden läpi nopeasti. 
  7. Likusterikadun rakennushankkeen liikenteen reitittäminen poikkeusjärjestelyin Thomaksenpolkua pitkin, joka muokattaisiin koulun saattoliikenteelle sopivaksi rakennustöiden päätyttyä. 
  8. Avataan ajoneuvoliikenteelle yhteys Väli-Henttaantieltä Salinpellontielle. 
  9. Raskaan liikenteen ajokielto aamuisin Henttaankaarella ja Lillhemtintiellä.klo 7:30 – 8:30 eli vilkkaimman saattoliikenteen ajan. 
  10. Täyttömaakorttelin ottaminen käyttöön ja työmaapysäköinti tälle alueelle.  

Lisäksi Suurpelto-seura on keskustellut turvallisista kävelyreiteistä kouluun mm alueen projektinjohtajan, Espoon liikenneturvallisuusinsinöörin, teknisen keskuksen edustajien (suunnittelu, kunnossapito), koulujen ja Opinmäen edustajien kanssa. 

Seura järjesti koululaisille heijastinpolun vanhempien toimikunnan pyynnöstä. Polulla oli liikenneturvallisuuteen liittyviä kysymyksiä. 

Seura on tarjoutunut ohjaamaan lasten kulkua aamuliikenteessä. 

Seuran kannanotot löytyvät kohdasta Suurpelto-seura / kannanottoja 

Espoon kaupunki järjestää syksyllä 2022 asukaskyselyn ja asukastilaisuuden Henttaan liikennejärjestelyistä. Kaupungin tiedote asiasta löytyy linkki.

Maisemakävelyllä edessä oik Suurpellon projektijohtaja Pekka Vikkula ja vasemmalla maisema-arkkitehti Niina Meronen

Kaavakävelyllä. Edessä oik projektipäällikkö Pasi Marjamaa, takana vasemmalla vihertyöpäällikkö Paula Finer ja projektinjohtaja Pekka Vikkula.

Etäasukasilta Suurpellon kehityksestä 26.11.2020

Vuonna 2021:kin koronarajoitusten aikaan kokoonnuttiin  – etänä