Anna haltioituu nähdessään rehevät viljelylaatikot Lillhemtin puiston kupeessa

Voi mikä paratiisi mullassa möyrijöille! Kukkia vaikka minkä näköisiä ja kokoisia! Täällähän sitä saisi joululaatikoihin hyvät lantut ja porkkanat kasvatettua. Kyllä niistä peuroillekin osansa riittää. Siellähän on väkeä vauvasta vaariin touhuamassa, ihan maailman toiselta laidalta asti. Hauskaa niillä näyttää olevan yhdessä touhutessa. Taidan minäkin siltä Suurpelto-seuralta oman viljelylaatikon pyytää. Tästä tulee joulumieli kerrassaan.

Kling! Nyt on Annalla maukkaita tuliaisia kuusijuhlaan.

Anna is almost ecstatic when she sees the flourishing raised garden beds next to the Lillhemt park

What a paradise for the people that are growing plants in these raised beds. All kind and all colours of flowers! Here you could grow swedes and carrots for the Christmas casseroles. And the wild deer can surely get their share, too. There are people of all ages and from all parts of the world having a good time when working together. I think I could get my own garden bed from the association Suurpeltoseura. Christmas spirit is growing!

Kling! Now Anna has tasty presents to the Christmas tree.

Suurpellon joulukalenterin Anna Bildsten -tonttu
Anna-tontun esikuva Anna Bildsten hoiti vuodesta 1710 alkaen Kockbyn (Kokinkylä) Storaksen tilaa miehensä jälkeen. Tila sijaitsi nykyisen Suurpellon eteläosassa. Annan mies oli joukko-osaston päällikkö Hans Floor.

Anna ja Annan joulukuusi löytyvät myös Kynäniekanaukio 4:n kerhohuoneen ikkunasta vastapäätä Suurista. Ikkunassa olevaan joulukuuseen ilmestyy joka päivä Annan retkiltä pieni jouluinen tuliainen.

Joulukalenterin tekstit ja valokuvat Anita Järvisalo ja Leila Heimonen. Anna Bildsten -tonttu ja muut piirrokset Varpu Löfman. Mukana tonttuilivat myös Marja Korpimäki, Erkki Castrén ja Pekka Kinnunen.