Anna hämmästelee roskatötteröitä

Jo on aikoihin eletty. Ei ole laskiämpäristä tietoakaan näillä leveyksillä. Humahdus se vaan käy ja roskat katoavat isoon nieluun pellon alle. Sellaista vauhtia ei hevonenkaan pääse kuin täällä roskat putkessa. Ehdittiin kuulemma Suomen ensimmäisiksi näillä rööreillä.

Fakta: Roskat kulkevat jäteasemalle putkistossa 70 km/h.  Suurpellon jälkeen vastaava järjestelmä saatiin myös esimerkiksi Jätkäsaareen ja Kalasatamaan.

Kling! Ei kai roskaa kuuseen panna… pitää käydä katsomassa

Anna is wondering the waste pipe inlets

I wonder how fast the world is evolving! Not a single waste bucket here anymore! Just a short whoosh and garbage disappears into a big pipe under the ground. Even horses don’t go faster than the garbage in that pipe. They say we were the first in Finland with these tubes.

Fact: The garbage travels in the pipes to the waste collection station at the speed of 70 km/h.  After Suurpelto (2010), the same kind of collection system was installed also to Jätkäsaari and Kalasatama.

Kling! At least there is not anything from the pipes in the tree!

************

Anna Bildsten Suurpellon joulukalenterissa. kuvitus Varpu Löfman
Anna-tontun esikuva Anna Bildsten hoiti vuodesta 1710 alkaen Kockbyn (Kokinkylä) Storaksen tilaa miehensä jälkeen. Tila sijaitsi nykyisen Suurpellon eteläosassa. Annan mies oli joukko-osaston päällikkö Hans Floor.

Anna ja Annan joulukuusi löytyvät Kynäniekanaukio 4:n kerhohuoneen ikkunasta vastapäätä Suurista. Ikkunassa olevaan joulukuuseen ilmestyy joka päivä Annan retkiltä pieni jouluinen tuliainen.

Joulukalenterin tekstit ja valokuvat Anita Järvisalo ja Leila Heimonen. Anna Bildsten -tonttu ja muut piirrokset Varpu Löfman. Mukana tonttuilivat myös Marja KorpimäkiErkki Castrén ja Pekka Kinnunen.