Anna innostuu skeittauksesta

Mitä minun vanhat tontunsilmäni nyt näkevätkään…? Nuo lapsethan liukuvat ja keikkuvat tuollaisten lautojen päällä, joissa on rullat alla! Että ne maisema-arkkitehdit tällaistakin keksivät – skeittipuistoksi tätä kutsuvat. Ja on kuulemani mukaan ensimmäinen ihan täysbetoninen sellainen täällä Espoossa. Pitäisikö minunkin uskaltaa… kehitellä vaikka oma tonttuvoltti…?

Fakta: Ylismäen skeittiparkin suunnitteli maisema-arkkitehti ja skeittari Janne Saario. Se avattiin syyskuussa 2014.

Kling! Jotakin vinhasti rullaavaa lähtee täältä joulukuuseen.

Anna is getting excited in skateboarding

What are my old Elf eyes seeing…? These children are sliding and rocking on top of special boards which have wheels beneath! This also is designed by a landscape architect – this is called a skatepark. I have heard that this is the first full concrete skatepark in Espoo. Should I dare to try… develop my own Elf skateboarding trick…?

Fakta: The skatepark of Ylismäki was designed by landscape architect and skater Janne Saario. It was opened in September 2014.

Kling! Something rolling is gliding to the tree.

************

Anna Bildsten Suurpellon joulukalenterissa. kuvitus Varpu Löfman
Anna-tontun esikuva Anna Bildsten hoiti vuodesta 1710 alkaen Kockbyn (Kokinkylä) Storaksen tilaa miehensä jälkeen. Tila sijaitsi nykyisen Suurpellon eteläosassa. Annan mies oli joukko-osaston päällikkö Hans Floor.

Anna ja Annan joulukuusi löytyvät Kynäniekanaukio 4:n kerhohuoneen ikkunasta vastapäätä Suurista. Ikkunassa olevaan joulukuuseen ilmestyy joka päivä Annan retkiltä pieni jouluinen tuliainen.

Joulukalenterin tekstit ja valokuvat Anita Järvisalo ja Leila Heimonen. Anna Bildsten -tonttu ja muut piirrokset Varpu Löfman. Mukana tonttuilivat myös Marja KorpimäkiErkki Castrén ja Pekka Kinnunen.