Onneksi on tuo iso metsä!

Kettu vieköön täällä piisaa kettuja! Tuossakin taas yksi huiskuhäntä korkean pylvään päälle ikuistettuna. Sanovat tätä Kettuportiksi Keskuspuistoon. Kyllä se on minunkin mieleiseni paikka tuo Keskuspuisto ja lapsuuden suolaiset ketunleivät, nam! Niin näyttävät pienet koululaiset, koiran ulkoiluttajat ja hölkkäilijät metsässä viihtyvän. Pitäisiköhän minunkin Suurpellon hölkkäilijäryhmään tonttuvahvistuksena liittyä. Jos eivät mene liian lujaa.

fakta: Asukkaat voivat tahtoessaan liittyä mukaan ”Suurpellon hitaat” -juoksuryhmään. Seuraa ilmoituksia fb:n Urbaani Suurpelto -ryhmässä.

Kling! Metsänväkeä nähty joulukuusen luona… Arvaatko mikä?

Luckily we have this big forest!  whisktail on hauska sana!

Blimey, there are lots of foxes here! There is one whisktail standing on top of that high pole! They call it a Fox gate to the Central park. I have to say that this Central park is my kind of place. And my childhood’s salty wood sorrel, yummy! Small schoolchildren, dog walkers and joggers are having a good time in the forest. Should I also join the Suurpelto joggers as an Elf reinforcement. I hope they don’t run too fast?

Fact: Residents can always join the running group called ”Suurpelto slow runners”. Follow the messages in Facebook group “Urbaani Suurpelto”.

Kling! Something living in the forest has been seen close to the Christmas tree… Guess what?

************

Anna Bildsten Suurpellon joulukalenterissa. kuvitus Varpu Löfman
Anna-tontun esikuva Anna Bildsten hoiti vuodesta 1710 alkaen Kockbyn (Kokinkylä) Storaksen tilaa miehensä jälkeen. Tila sijaitsi nykyisen Suurpellon eteläosassa. Annan mies oli joukko-osaston päällikkö Hans Floor.

Anna ja Annan joulukuusi löytyvät Kynäniekanaukio 4:n kerhohuoneen ikkunasta vastapäätä Suurista. Ikkunassa olevaan joulukuuseen ilmestyy joka päivä Annan retkiltä pieni jouluinen tuliainen.

Joulukalenterin tekstit ja valokuvat Anita Järvisalo ja Leila Heimonen. Anna Bildsten -tonttu ja muut piirrokset Varpu Löfman. Mukana tonttuilivat myös Marja KorpimäkiErkki Castrén ja Pekka Kinnunen.