Varpaat veteen, Anna!

On se vaan ihanaa, että kylän keskellä mene puro. Osmankäämien omintakeista kauneutta. Sorsia! Ihan sydämessä hyrisee, kun näen, että siitä myös yritetään pitää asukasvoimin huolta. Pitäisiköhän käydä vaikka porukalla tutkimassa mistä se alkaa ja mihin se johtaa. Sitä minä vaan tässä mietin, että missähän kohtaa puroa minä lapsena varpaitani huljuttelin.

Fakta: Lukupuron uomaa on alkuperäisestä vähän siirretty. Asukkaat ovat jo kahtena kesänä talkoovoimin niittäneet Lukupuroa. Tervetuloa mukaan, jos talkoot järjestyvät taas ensi kesänä.

Kling! No nyt on jotain jännää kuusen luokse uinut.

Toes to the water, Anna!

It is so wonderful that we have a small river running in the middle of the neighbourhood. Cattails are really beautiful if you like them. Wild ducks! My heart is humming when I think that the local people are taking care of the river. Should we all go together and try to see where this river starts and where does it lead. I wonder, in which part of the river I used to wave my toes in the water as a child.

Fact: The current of Lukupuro river has been altered from the original. The residents have been cutting down the vegetation of Lukupuro during the last two summers. You are more than welcome to join us next summer if we still continue with this work.

Kling! Something exciting has been swimming to the Christmas tree. 

************

Anna Bildsten Suurpellon joulukalenterissa. kuvitus Varpu Löfman
Anna-tontun esikuva Anna Bildsten hoiti vuodesta 1710 alkaen Kockbyn (Kokinkylä) Storaksen tilaa miehensä jälkeen. Tila sijaitsi nykyisen Suurpellon eteläosassa. Annan mies oli joukko-osaston päällikkö Hans Floor.

Anna ja Annan joulukuusi löytyvät Kynäniekanaukio 4:n kerhohuoneen ikkunasta vastapäätä Suurista. Ikkunassa olevaan joulukuuseen ilmestyy joka päivä Annan retkiltä pieni jouluinen tuliainen.

Joulukalenterin tekstit ja valokuvat Anita Järvisalo ja Leila Heimonen. Anna Bildsten -tonttu ja muut piirrokset Varpu Löfman. Mukana tonttuilivat myös Marja KorpimäkiErkki Castrén ja Pekka Kinnunen.