Pegasos on täällä!   

Että näin kaunis yhteinen toriaukio onkin entisen Infopaviljongin tontille rakennettu. Tuon runoratsun kyytiin itsekin tahtoisin. Saisikohan se tontunkin runosuonen sykkimään. Jossain minussa jo jotain värisee…

Fakta: Espoo aikoo olla hiilineutraali vuonna 2030.Niinpä Lukutorin rakentaminen toimi päästötön työmaa -pilottina, jossa mm. kivet ovat Kiinasta tuotujen sijaan kotimaisia ja työkoneet päästöttömiä tai lähes nollapäästöisiä. Lukutorin Muusa ja Pegasos -veistos on saatu Emman kokoelmasta, ja sen on muotoillut taiteilija Kari Juva 1992.

Kling! Lukutorilta Annalla on jotain hyvin runollista tuomista mukanaan.

Pegasus is here!       

They have built so beautiful square to the place where the old Info pavilion used to be. Yes, I would like to ride on the back of that Pegasus. I wonder if that experience could inspire me to make some Elf poems. Something is already vibrating inside of me…

Fact: City of Espoo is planning to be carbon neutral by the year 2030. Therefore the building of Lukutori functioned as pilot of zero emission construction site. The stones used in the site were domestic instead of Chinese and the machinery was zero or near zero emission machinery. The Pegasus-statue on Lukutori comes from the collection of Emma museum, and the statue has been designed by the sculptor Kari Juva.

Kling! Anna has taken something poetic with her from Lukutori

************

Anna Bildsten Suurpellon joulukalenterissa. kuvitus Varpu Löfman
Anna-tontun esikuva Anna Bildsten hoiti vuodesta 1710 alkaen Kockbyn (Kokinkylä) Storaksen tilaa miehensä jälkeen. Tila sijaitsi nykyisen Suurpellon eteläosassa. Annan mies oli joukko-osaston päällikkö Hans Floor.

Anna ja Annan joulukuusi löytyvät Kynäniekanaukio 4:n kerhohuoneen ikkunasta vastapäätä Suurista. Ikkunassa olevaan joulukuuseen ilmestyy joka päivä Annan retkiltä pieni jouluinen tuliainen.

Joulukalenterin tekstit ja valokuvat Anita Järvisalo ja Leila Heimonen. Anna Bildsten -tonttu ja muut piirrokset Varpu Löfman. Mukana tonttuilivat myös Marja KorpimäkiErkki Castrén ja Pekka Kinnunen.