Aita kuin taideteos

Mutta tuo aitahan on kuin pitkä suuri piirustuspaperi! Että osasivatkin noin ruman tontin ja ruman vaneriaidan kauniisti koristaa Lukutorin liepeille. Näin iloista jälkeä syntyy, kun oppilaat, opettajat ja päiväkotien lapset saavat pensselit ja maalit käteensä. Kyllä Suurpeltoon väriä mahtuu. Tontun silmä tykkää!

Kling! Taidetta pukkaa kuusen luona

Fakta: Suurpellon taideaita toteutettiin Suurpellon päiväkotien, koulujen, Espoon kuvataidekoulun ja asukkaiden yhteistyönä. Koronan takia projekti on osin viivästynyt ja jatkuu vielä keväällä 2021.

A fence like a work of art!

But that fence is like a long and large drawing paper! How beautifully the ugly building site and ugly plywood fence around the Lukutori is now decorated! This is the delightful outcome when pupils, teachers and kindergarten children get the paintbrush and paint in their hands. Yes, there is lot of space for colors in Suurpelto. My Elf eyes are shining!

Kling! There is something related to arts around the Christmas tree.

Fact: The Suurpelto Art Fence  is carried out in collaboration with Suurpelto day nurseries, schools, the Espoo School of Art and the residents of Suurpelto. Because of covid-19 the project has been partially delayed, and will continue in the spring of 2021.

************

Anna Bildsten Suurpellon joulukalenterissa. kuvitus Varpu Löfman
Anna-tontun esikuva Anna Bildsten hoiti vuodesta 1710 alkaen Kockbyn (Kokinkylä) Storaksen tilaa miehensä jälkeen. Tila sijaitsi nykyisen Suurpellon eteläosassa. Annan mies oli joukko-osaston päällikkö Hans Floor.

Anna ja Annan joulukuusi löytyvät Kynäniekanaukio 4:n kerhohuoneen ikkunasta vastapäätä Suurista. Ikkunassa olevaan joulukuuseen ilmestyy joka päivä Annan retkiltä pieni jouluinen tuliainen.

Joulukalenterin tekstit ja valokuvat Anita Järvisalo ja Leila Heimonen. Anna Bildsten -tonttu ja muut piirrokset Varpu Löfman. Mukana tonttuilivat myös Marja KorpimäkiErkki Castrén ja Pekka Kinnunen.