Anna vaikuttuu Suurpellon siluetista

Kyllä joskus kannattaa nostaa katsetta vähän korkeammalle. On se kummallisella tavalla kaunis tämä Suurpellon talojen siluetti. Niin monenlaisia kattojen muotoja ja talojen värejä!

Fakta: Suurpelto-projekti on koonnut rakentajat yhteisen vision ääreen. Piilipuuntien varren talojen suunnittelijat ovat toteuttaneet asemakaavan ja korttelisuunnitelmien vaatimuksia hienosti ja erilaisin ratkaisuin. Näin on saatu lämmintä kylämäistä tunnelmaa, värikkyyttä ja erilaisia muotoja rakennuksiin

kling! Anna vie kuuseen minitalon… mutta minkälaisen?

Anna is impressed by the silhoutte of Suurpelto

Yes, it is sometimes worth raise your glance a little bit higher. In a strange way the silhouette of the buildings in Suurpelto is beautiful. So many different shapes of roofs and so many colors of buildings!

Fact: Suurpelto-project has gathered the builders around the common vision. The designers of the buildings along Piilipuuntie have executed the requirements of the town plan and the quarter plan with elegant solutions. By doing that they have created a warm village type atmosphere, vividness and different shapes to the buildings

Kling! Anna takes a mini house to the Christmas tree… but what kind of a mini house?

************

Anna Bildsten Suurpellon joulukalenterissa. kuvitus Varpu Löfman
Anna-tontun esikuva Anna Bildsten hoiti vuodesta 1710 alkaen Kockbyn (Kokinkylä) Storaksen tilaa miehensä jälkeen. Tila sijaitsi nykyisen Suurpellon eteläosassa. Annan mies oli joukko-osaston päällikkö Hans Floor.

Anna ja Annan joulukuusi löytyvät Kynäniekanaukio 4:n kerhohuoneen ikkunasta vastapäätä Suurista. Ikkunassa olevaan joulukuuseen ilmestyy joka päivä Annan retkiltä pieni jouluinen tuliainen.

Joulukalenterin tekstit ja valokuvat Anita Järvisalo ja Leila Heimonen. Anna Bildsten -tonttu ja muut piirrokset Varpu Löfman. Mukana tonttuilivat myös Marja KorpimäkiErkki Castrén ja Pekka Kinnunen.

Artikkelikuvan siluettien alkuperäiskuvat Cleo Bade.