Anna tutkii kirjastossa Suurpellon karttaa

Ohhoh, ihan tässä sydämessä läikähtää, kun täältä kartalta löytyy tuttujakin nimiä uudempien joukossa: Gräsaby, Kabis, Klaris, Lukuängen! Lapsuuteni maisemia! Vanha, tuttu kylätie on saanut komealta kuulostavan nimen: Maakirjantie. Mutta mitä minun tonttusilmäni oikein näkevätkään: Anna Bildstenin kuja! Minähän olen saanut kokonaisen kujan täällä! Ja niin on ukkokultani Hans Floorinkin mukaan nimetty polku. Kyllä nyt rykmentin kirjurin kelpaa! Varsinaisia tähtiä olemme koko tonttuväki.

fakta: osa Suurpellon nimistöstä kertoo alueen historiasta ja täällä ennen eläneistä ihmisistä

Kling!  kurkatkaapa mitä loistetta kuusesta tänään löytyy?

Anna is studying the map of Suurpelto in the library

Wow, my heart is bounding as I find here familiar names among the new names: Gräsaby, Kabis, Klaris, Lukuängen! My childhood places and landscape. The old familiar village road has a new name that sounds great: Maakirjantie. But what is there now in front of my elf eyes: Anna Bildsten’s lane! A whole lane has been named after me! And even my dear old hubby Hans Floor has a footpath named after him. My dear regiment clerk must be very proud now! The entire elf people is a real crowd of stars!

Fact: Some of the names in Suurpelto tell the history of the region and the story of the people that lived here long ago.

Kling!  Let’s have look what is this   shining light in the Christmas tree


Anna-tontun esikuva Anna Bildsten hoiti vuodesta 1710 alkaen Kockbyn (Kokinkylä) Storaksen tilaa miehensä jälkeen. Tila sijaitsi nykyisen Suurpellon eteläosassa. Annan mies oli joukko-osaston päällikkö Hans Floor.

Anna ja Annan joulukuusi löytyvät myös Kynäniekanaukio 4:n kerhohuoneen ikkunasta vastapäätä Suurista. Ikkunassa olevaan joulukuuseen ilmestyy joka päivä Annan retkiltä pieni jouluinen tuliainen.

Joulukalenterin tekstit ja valokuvat Anita Järvisalo ja Leila Heimonen. Anna Bildsten -tonttu ja muut piirrokset Varpu Löfman. Mukana tonttuilivat myös Marja Korpimäki, Erkki Castrén ja Pekka Kinnunen.