Anna kummastelee outoja kadunnimiä

Jopa on kummankuuloisia kadunnimiä täällä. Puiden mukaan ovat kuulemma nimensä saaneet. Ei tuollaiset puut minun lapsuudessani tuulessa huojuneet. Mikä se poppeli oikein on? Tai likusteri? Piilipuukin kuulostaa ihan soittimelta. Ihan ovat nimet kuin satukirjasta noukittu. Vaan mukavilta ne maistuvat suussa, eipä silti. Jo on kaupunkilaispuilla hauskat nimet!

fakta: Osa Suurpellon nimistöstä kuvastaa kaupunkiluontoa.

Kling! Jotain veikeää löydät tänään tutun kuusipuun oksalla

Anna is wondering the strange street names

There are very strange street names here. Many of them are based on the names of the trees, I hear. There were no such trees swaying in the wind in my childhood. What is poppeli? Or likusteri? Piilipuu sounds like a musical instrument. Those names sound like they were taken from the fairytales. But they are still very pleasant to my ear. City trees have really funny names!

Fact: Some of the names in Suurpelto reflect urban nature.

Kling! Today you can find something funny from the branch of our fir tree.


Anna-tontun esikuva Anna Bildsten hoiti vuodesta 1710 alkaen Kockbyn (Kokinkylä) Storaksen tilaa miehensä jälkeen. Tila sijaitsi nykyisen Suurpellon eteläosassa. Annan mies oli joukko-osaston päällikkö Hans Floor.

Anna ja Annan joulukuusi löytyvät myös Kynäniekanaukio 4:n kerhohuoneen ikkunasta vastapäätä Suurista. Ikkunassa olevaan joulukuuseen ilmestyy joka päivä Annan retkiltä pieni jouluinen tuliainen.

Joulukalenterin tekstit ja valokuvat Anita Järvisalo ja Leila Heimonen. Anna Bildsten -tonttu ja muut piirrokset Varpu Löfman. Mukana tonttuilivat myös Marja Korpimäki, Erkki Castrén ja Pekka Kinnunen.