Lisää mielenkiintoisia kadunnimiä!

Jestas miten sivistynyttä väkeä täällä asuu, kynäniekkoja kaikki tyynni, jos näihin kadunnimiin on uskominen: Lukukatu, Sanakatu, Kynäkuja ja Viisasten puisto.  Mutta hyvä niin, ei oppi ojaan kaada, senhän kertoo tuo koulupytingin nimikin O-P-I-N-M-Ä-K-I. Täällä halutaan oppia elämän läpi.

fakta: osa Suurpellon nimistöstä juontaa Opinmäen kampukseen ja elinikäisen oppimisen ajatukseen

Kling! Mikähän oppijan työkalu kuuseen tänään ilmestyy?

More interesting street names!

Wow, how civilized people live here! They are very clever inventing names, as you can see from those street names: Lukukatu, Sanakatu, Kynäkuja and Viisasten puisto. But so far so good, learning is everything, as is the name of this magnificent school building:  O-P-I-N-M-Ä-K-I. Here you want to learn lifelong.

Fact: Many of the names in Suurpelto are related to Opinmäki Campus and to the idea of lifelong learning.

Kling! What important learner’s tool Anna is bringing to tree today?

Suurpellon joulukalenterin Anna Bildsten -tonttu
Anna-tontun esikuva Anna Bildsten hoiti vuodesta 1710 alkaen Kockbyn (Kokinkylä) Storaksen tilaa miehensä jälkeen. Tila sijaitsi nykyisen Suurpellon eteläosassa. Annan mies oli joukko-osaston päällikkö Hans Floor.

Anna ja Annan joulukuusi löytyvät myös Kynäniekanaukio 4:n kerhohuoneen ikkunasta vastapäätä Suurista. Ikkunassa olevaan joulukuuseen ilmestyy joka päivä Annan retkiltä pieni jouluinen tuliainen.

Joulukalenterin tekstit ja valokuvat Anita Järvisalo ja Leila Heimonen. Anna Bildsten -tonttu ja muut piirrokset Varpu Löfman. Mukana tonttuilivat myös Marja Korpimäki, Erkki Castrén ja Pekka Kinnunen.